In dit tweede deel van de Valerie Lane serie worden we tijdens het lezen vooral omringd door bonbons en chocoladekoekjes. Dit deel draait namelijk om Keira, de eigenaresse van de chocolaterie van Valerie Lane. Tijdens het lezen spelen de andere eigenaresses ook een kleine rol en dat is het leuke aan deze serie! We weten dus hoe het gaat met Laurie (van het vorige deel) en ik kijk al uit naar het komende deel want dat gaat over Ruby! Keira is dol op haar werk, en vindt daar veel geluk, thuis is dit geluk helaas wat minder gezien ze steeds vaker ruzie heeft met haar vriend. Daarnaast zorgen de andere mannen in haar omgeving voor wat verwarring en daardoor weet Keira het eigenlijk allemaal niet meer zo goed. 

De setting die deze auteur met haar beeldende worden schetst is echt heel leuk. Ik moest meerdere malen denken aan Notting Hill en dat is wat mij betreft een heerlijke feelgood sfeer. De schrijfstijl van de auteur is erg vlot en ik vond dit verhaal iets minder zoet dan het eerste deel en dat vond ik wel een fijne afwisseling! Ik vind wel dat Keira een portie (girl) power kan gebruiken, ik begon me er op een gegeven moment echt aan te storen hoe negatief ze dacht en hoe makkelijk ze zich liet betuttelen. Maar hey, wie ben ik om te oordelen over een ander ;-). 

Ik vond dit een fijne toevoeging op het eerste deel, en doordat het minder zoet was, ondanks alle chocolade, heb ik er dan ook meer van genoten. Op naar het volgende deel, waar we hopelijk nog meer komen te weten over Valerie zelf (waar de straat naar is vernoemd) en over Ruby en haar vriendinnen. 

Overall Rating: 3

Titel:De chocolaterie van je dromen
Auteur: Manuela Inusa
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Boekerij