Wanneer Julia het filmpje van haar vloggende broertje Joost ziet, kan ze hem wel wurgen. In het filmpje zie je het moment dat Julia, onder invloed van iets teveel medicijnen, haar arts de liefde verklaren. Die arts is niet zomaar een arts, het is haar oude jeugdliefde Thomas, ze heeft hem al 11 jaar niet gezien. Maar oude liefde roest niet, dus ze verklaart hem de liefde en heel Nederland kan via YouTube meegenieten! 

De proloog van ‘Bij kennis’ is gewoon al geweldig. Als je denkt dat het niet erger kan, jawel wordt het erger. Het moment dat Julia in het verhaal gaat zingen voor haar oude jeugdliefde, nu haar behandelend arts, liet me hardop lachen. En het leuke is, vaak zijn dit soort dingen ongeloofwaardig, maar dit zie ik dus echt gebeuren !

De auteur maakt soms tijd sprongen naar de periode waar Julia en Thomas elkaar leerden kennen en jaren vakantie vierden samen, dit is een erg leuke toevoeging aan het verhaal. Je leert hen en hun geschiedenis zo goed kennen. Ik vind de schrijfstijl van Iris erg vlot en ronduit hilarisch, ik heb meerdere keren hardop gelachen! De vergelijkingen die de auteur maakt zijn erg leuk.
‘Het was overigens bij één date gebleven die eindigde met een zoen waarbij hij zijn tong met net zoveel vastberadenheid in mijn keel duwde als een kleuter die een vierkant blokje in een driehoekige opening probeert te wurmen.’ 
Verder is het verhaal zonder poespas naar mijn idee, het is zoals het is, lekker Hollands. Kan het niet ander omschrijven dan dat, ik kon wel genieten van haar openheid tijdens het lezen.
De personages in het boek zijn leuk, en ik had ze graag nog beter willen leren kennen, van mij had het verhaal echt langer mogen duren. Het boek zit vol humor en ik hoop echt snel meer te lezen van deze auteur!

Recensie: 4

Titel: Bij Kennis
Auteur: Iris Visser
Genre: 
Feelgood
Uitgeverij: