Het vergeten boek, al kan ik beter zeggen, de vergeten boeken. Ik heb namelijk heel veel ongelezen boeken in mijn kast staan. Sommige boeken ben ik vergeten en van sommige boeken weet ik dondersgoed dat ze staan te wachten. Toen ik het bericht op Hebban las, dat het deze week, ‘De week van het Vergeten Boek’ is, ben ik eens gaan kijken in mijn kast. Meteen bij de eerste plank wist ik het. Aan de hand van de onderstaande vragen van Hebban, vertel ik welk boek het is geworden. 

Wat is jouw Vergeten Boek?
Mijn vergeten boek is: ‘Ach moedertje’, van Hugo Borst. 

Waar in huis vond je jouw Vergeten Boek?
Op de eerste plank van mijn boekenkast.

Wanneer en waar kocht je jouw Vergeten Boek?
Ik kocht beide boeken in 2017 (geloof ik, beide boeken waren in ieder geval uitgebracht)en ik kocht ze bij de lokale boekhandel in de buurt waar ik toendertijd woonde. Nu ik dit schrijf, vind ik het echt jammer dat ik daar al super lang niet meer geweest ben, na de lockdown maar eens een bezoekje brengen.

Waarom wilde je dit boek graag lezen destijds?
Ik las ‘Ma’ en ik vond deze geweldig mooi. Het boek kwam binnen en ik wilde meer. Gelukkig was er meer en kocht ik vrijwel direct het vervolg. Waarom is dit een Vergeten Boek geworden?
Ik heb dit dus niet meteen gelezen, waarom, geen idee! Het boek heb ik al uitgeleend aan mijn moeder en aan twee vriendinnen, het is dus gelukkig gelezen, maar zelfs na hun enthousiaste reacties staat het boek nog altijd ongelezen in mijn kast.

Wat denk je nu over je Vergeten Boek?
Ik wil dit heel graag lezen, maar ik wil eerst ‘Ma’ herlezen. Beide boeken bevatten vrij korte verhalen dus ik ga hier direct mee beginnen. Iedere dag 1 verhaal. Hopelijk heb ik dan beide snel uit!

Ga je je Vergeten Boek deze week lezen?
Ik ga aan ‘Ma’ beginnen en als deze uit is ga ik direct verder in ‘Ach moedertje’. Dus deze week zullen de boeken nog niet uit zijn, maar ik ga er in ieder geval in beginnen. Zodra ik de boeken uit heb zal ik er recensies over plaatsen! 

Op de foto bij deze blog zie je een stapel met zwarte ongelezen boeken, een challge bedacht door Bookaddictnl (www.bookaddict.nl) #blackbookstacktbr. 

Titel: Ach, moedertje
Auteur: Hugo Borst
Genre: 
Non fictie
Uitgeverij: Lebowski