Amari Peters heeft altijd gedacht dat haar broer Quinten nog leeft. De mensen om haar heen geloven dit wat minder maar Amari zal niet rusten tot ze haar broer gevonden heeft. Op een dag, na weer eens in de problemen te zijn geraakt op school, vindt ze in zijn kast een mysterieus koffertje. Daar zit een bril in én een uitnodiging voor een test bij het Bureau voor Bovennatuurlijke zaken. Daar zou haar broer kunnen zijn dus ze gaat naar de test! Maar wat ze daar aantreft is een hele nieuwe wereld waar Quinten haar nooit iets over heeft verteld, met dingen als je tovenaars, elfjes en draken. Vindt Amari haar broer? Kan zij zich aanpassen aan / in een hele nieuwe wereld? Je leest het allemaal in het debuut van B.B. Alston!

Oké ik val meteen met de deur in huis, wauw wat zit er veel verstopt achter deze cover, met de bladzijde meer verbaasde ik me (in positieve zin) over wat de auteur allemaal in petto had voor me. Het is een leuk verhaal, ik kreeg een beetje ‘hij die niet genoemd mag worden’ vibes. Loved it! 
Dit boek valt zeker in de categorie leuk voor jonge lezers, de lezers die weten hoe het is op school om erbij te horen of juist helemaal niet, de lezers die nog een beetje mysterie nog hebben in hun al veel te drukke school leven en de lezers die op zoek zijn naar herkenning met hun eigen leven. Maar dit boek valt zeker ook in de categorie voor ‘oudere’ lezers, lezers zoals jij en ik, die op zoek zijn naar een spannend, jong en vlot verhaal!  

Zoals gezegd kreeg ik een beetje ‘hij die niet genoemd mag worden’ vibes en ik kan je zeggen daar was ik wel weer even aan toe. Ik hoop dan ook echt dat de auteur meer boeken gaat schrijven rondom dit verhaal. Naar mijn idee zit er namelijk nog wel meer in het vat en heeft de auteur zijn roeping gevonden door een jeugdboek te gaan schrijven. Hij schrijft jong, vlot, vrolijk en met een vleugje humor. Hij heeft denk ik zelf veel fantasie want met de bladzijde verder, verbaas je je over de wereld die hij gecreëerd heeft en de mogelijkheden die zij bieden. Daarnaast komen er ook zwaardere thema’s aan bod, zoals discriminatie, armoede en pesten. Allemaal dingen die ‘de jeugd’ kan herkennen en waar je over kan praten met je ouders, juf of meester of juist zelf kan laten bezinken en weten dat je niet alleen bent. Zoals jullie wel merken ben ik enthousiast en raad ik dit boek zeker aan! 

Recensie: 4

Titel: Amari en de Nachtwachters
Auteur: B.B. Alston
Genre: Jeugd
Uitgeverij: HarperCollins