Ember is een tiener en zorgt niet alleen voor zichzelf en haar zusje, ook voor haar moeder, in hoeverre dit gaat, en voor het huishouden. Haar vader is overleden en haar moeder ligt 24/7 op bed sindsdien. Je zou denken dat dit al heftig genoeg is voor een tiener meisje, maar nee, het kan nog heftiger. Ember is namelijk doodgegaan tegelijkertijd met haar vader, alleen haar zusje heeft een gave en heeft haar terug gebracht uit de dood. Sindsdien, gaat alles wat Ember aanraakt dood. Dit zou je ook als gave kunnen zien, maar zo ziet Ember het niet en is eigenlijk hartstikke ongelukkig. Ze wil niets liever dan haar zusje weer kunnen knuffelen. Dan komt ze Hayden tegen en Hayden wil haar laten zien dat haar ‘vloek’ een gave is. Maar voordat Ember hem vertrouwt en gelooft… 

Het verhaal begint meteen vlot en de vaart zit er goed in, dit is fijn en je wil meteen doorlezen. Helaas ervaarde ik erna wel een ‘in kak momentje’. Ik vond de verdere opbouw wat traag, het voelde alsof de auteur steeds tot een climax probeert te komen en het dan weer met een sisser laat aflopen. Aan het einde van het boek gebeurt dan ineens heel veel, en raakte ik af en toe een beetje de draad kwijt. Ondanks dat ik het einde wel een beetje zag aankomen, vind ik het wel een origineel boek en raad ik het aan om te lezen. 

Het is het eerste boek wat ik van deze auteur gelezen heb en het zal zeker niet de laatste zijn. Dit boek is al eerder geschreven en wordt nu uitgebracht maar ik merkte er vrij weinig van, ik lees wel vaker boeken van een paar jaar oud. De auteur schrijft vlot en wist mij ondanks mijn ‘in kak momentjes’ toch wel zo nieuwsgierig te houden dat ik door wilde lezen! 

Je krijgt beetje bij beetje te weten wat er gebeurd is en welke krachten de zusjes bezitten, maar de auteur geeft niet teveel weg waardoor het een beetje mysterieus blijft. Allerlei personages hebben een gave en doordat deze gaves afwisselend zijn wordt het niet eentonig en blijft het interessant. De zusjes ontmoeten nieuwe mensen en leren zo steeds meer over hun gaves en worden opgenomen in een familie vol mensen met allerlei gaves. Ember vertrouwt niemand maar haar zusje voelt zich meteen thuis. Maar langzamerhand gaat Ember, Hayden, steeds meer vertrouwen. Ik vond dit de leukste momentjes uit het boek. Ik genoot echt van de relatie die ontstond tussen Ember en Hayden. Het jammere is dat doet lijken alsof liefde alles op kan lossen, dat is natuurlijk niet echt zo. Maar goed, daarvoor lezen we boeken toch?! Ik ervaarde dat niet als storend maar ik vernam in andere recensies dat dit wel zo werd ervaren door andere lezers. Dit zal natuurlijk voor iedere lezer anders zijn. Ook wordt er in het boek gesproken over het beschadigen van jouw eigen lichaam, ik las bij andere lezers dat enkele hier veel moeite mee hadden. Ik kan hier alleen maar over zeggen dat ik het niet zo ervaarde, maar ik heb hier dan ook geen ervaring mee. Verder wil ik hier ook niet meer over kwijt, want ik wil niemand pijn doen met mijn eventuele ongevoelige uitspraken omdat ik gewoon de ervaring en de kennis niet heb. Ik heb vernomen dat de uitgeverij het heeft opgepakt, mocht je hier nog vragen over hebben, zou je mij een berichtje kunnen sturen. 

Ik zag het einde wel een beetje aankomen maar toch blijf ik nog met vragen zitten. Gezien het boek al een tijd geleden geschreven is, verwacht ik niet dat er een vervolg komt, maar een mens mag hopen toch?! Zoals ik al zei ga ik zeker nog eens een boek lezen van deze auteur, ik ben benieuwd of ze de boeken, die na dit boek geschreven heeft, me nog meer weten te enthousiasmeren. 

Bedankt voor die exemplaar Zomer & Keuning! Let op! Dit boek verschijnt alleen als e-boek en als luisterboek. 

Recensie: 3

Titel: Alles wat ze aanraakt
Auteur: Jennifer L. Armentrout
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Z&K