Issy Randall, dertiger met een saaie baan heeft een affaire met haar baas. Haar beste vriendin, tevens huisgenoot, steunt haar door dik en dun maar support haar relatie met haar baas niet. Wanneer ze haar baan verliest en daarmee ook haar relatie eindigt besluit ze de stap te wagen en opent haar eigen ‘Cupcake café’. 

Ik vond het op en top feelgood. Voorspelbaar, luchtig (zoals een heerlijke cake) en grappig! Ik heb sommige personages in mijn hart gesloten en tegen sommige personages wilde ik schreeuwen (Graeme ik heb het nu tegen jou). Issy is een ontzettend lieve vrouw, meer mensen zouden zoals Issy moeten zijn. Wie neemt er nu cupcakes mee naar de bushalte voor de mensen met wie je altijd de bus neemt. 

Issy gebruikt de recepten van haar opa en die beloven veel goeds en lekkers en ik vond deze recepten een erg leuke toevoeging aan het verhaal. Ze bevatten quotes zoals: ‘Voeg meer suiker toe als je leven wel wat zoetigheid kan gebruiken.’ Of: ‘Eet terwijl je wacht de overige 4 theelepels Nutella op.’ Dat is toch gewoon leuk! Sommige uitspraken kon ik niet echt waarderen, er zit heel veel focus op uiterlijke kenmerken. Wanneer bijvoorbeeld een horeca ondernemer zegt tegen een vrouw dat ze te dik is om te komen werken omdat de tafels te dicht op elkaar staan om er tussen te passen, sla je bij mij echt de plank mis. Dit soort opmerkingen / gedachtes komen vaker voorbij en dat vond ik niet fijn lezen. Desalniettemin heb ik wel genoten van de rest van het verhaal en van de knulligheid van Issy. Want de overtuiging dat je met cupcakes alles voor mekaar krijgt is toch heerlijk!

Recensie: 4

Titel: Het cupcake café
Auteur: Jenny Colgan
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff