Gegijzeld is een Kluitman-novelle en is vorige week uitgekomen. Het verhaal gaat over Yasmine. Yasmine is een tiener en is samen met haar beste vriend Jason uitgenodigd voor het feest van een klasgenoot. Het beloofd het feest van de eeuw te worden! Ze mag niet gaan van haar overbezorgde vader, maar ze glipt er tussen uit en gaat toch. Op het punt dat de twee naar huis willen gaan, vallen er gemaskerde jongens binnen en mag niemand naar buiten tot dat ze krijgen waar ze voor gekomen zijn.. 

De proloog is weer spannend, precies zoals we gewend zijn van deze auteur. Je wil meteen door! Het verhaal begint op de school van de twee vrienden en ze worden goed geïntroduceerd en je leert ze ondanks dat het een kort verhaal is toch goed genoeg kennen om hun beweegredenen te begrijpen. Ik vond enkele personages, zoals de stiefvader van Jason & het meisje in de gele jas, niet echt een toevoeging geven, maar ze maakten het wel spannender want Maria & ik waren alweer volop aan het speculeren. Ik denk dat ik als ik 14 was geweest, ik niet met de vragen had gezeten die ik nu had, over deze personages, wetende dat 14+ de doelgroep is, vind ik dat dus ook niet erg.

Ik heb me heerlijk ondergedompeld in het tiener drama van Yasmin en heb ontzettend genoten van de jeugdige en vlotte schrijfstijl van de auteur.De auteur weet er in 100 pagina’s een spannend ‘feestje’ van te maken waarop ik toch weer iedereen verdacht ging vinden tijdens het lezen. Het verhaal was zelf voor mij dit keer niet té spannend, wat ik ook fijn vond, ik denk dat deze novelle’s van Kluitman voor mijn ‘spannings’ boog perfect zijn (haha)! Ik denk dat dit voor jeugdige lezers én volwassenen een fijne novelle is en daarom geef ik ‘Gegijzeld’ 4 sterren!

Recensie: 4

Titel: Gegijzeld
Auteur: Chinouk Thijssen
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Kluitman