Het familiehotel van Sapphire Bay

In dit verhaal volgen we Aria. Zij heeft het hotel van haar vader overgenomen vlak voordat hij overleed. De zaken staan er niet echt goed voor en Aria en haar zussen praten daar niet echt over. Dan worden ze enorm verrast tijdens het gesprek met de notaris wat haar uit de financiële zorgen redt. Echter betekent dit wel dat ze moet samenwerken met Noah, de man die een jaar ervoor haar hart in duizend stukjes gebroken heeft.

Ik vond in het vorige boek dat ik van deze auteur dat het iets te snel ging tussen de hoofdpersonages, dat is nog steeds wel zo, maar de auteur trapt iets vaker op de rem. Er zitten hele grappige stukken in dit verhaal en je leert de personages redelijk kennen. De twee zussen van Aria blijven nog wat op de achtergrond, dit is jammer, maar ergens wel begrijpelijk aangezien zij een grotere rol spelen in de volgende boeken in deze serie. Helemaal leuk om dan hopelijk te lezen hoe het met Aria en Noah gaat! De auteur schrijft heel beeldend waardoor je alles wel voor je ziet. Ik vond dit een fijne vakantie feelgood, hoofd uit, wegzwijmelen aan!

Een gouden gloed over Ruby Falls

In dit deel van de zussen van Jewel Island serie volgen we de zus van Aria, Clover. In het vorige deel stond Aria centraal en in dit deel krijgen we gelukkig via Clover mee hoe het met haar gaat, dat is wat ik meteen zo leuk vind aan dit soort series dat je een ander personage volgt maar in dezelfde wereld die de auteur gecreëerd heeft. In dit verhaal vond ik die wereld nog wat leuker omdat het herfst is en er naar een Halloween feest toegewerkt wordt. 
Ik kreeg dus helemaal een herfstig gevoel van dit boek, ik las het toen het buiten regende, waaide en hartstikke grijs was en door dit boek wilde ik mijn herfst versiering al in huis gaan ophangen en neerzetten! 

Clover is door haar ex bedrogen en heeft een flinke muur opgebouwd. Ze besluit met Angel, een werknemer van haar zwager een ‘friends with benefits’ relatie te starten. Waar ik me zelf wel een beetje aan stoorde was, dat het overduidelijk was dat ze allebei meer willen maar ze maar bleven steggelen. Daar zit veel herhaling in, op een gegeven moment dacht ik ja nu weet ik het wel. De snelheid in het boek zit er vervolgens weer flink in en dat maakt het op meerdere vlakken wat onrealistisch. Dit is jammer, want ook zonder deze momenten, zoals een adoptie die razendsnel gaat, was dit boek leuk om te lezen. De beeldende schrijfstijl en de gezelligheid die het boek brengt zorgden ervoor dat ik toch genoten heb van dit boek en ben ik zeer benieuwd naar deel 3!

Recensie: 3

Recensie: 3