Samen met een boekenvriendin las ik dit boek! Het is zoals de auteur zelf zegt geen vervolg op het eerste deel, maar de personages zitten wel in dit verhaal verweven en dat was gewoon echt super leuk! 
Al vond ik nu ineens een personage uit het eerdere boek ineens niet leuk meer, ik heb echt een personage syndroom met de boeken van Jenny. Ik vond haar echt onaardig in het verhaal en ik hoop dat in het derde deel van deze serie, als ze daar in voorkomt, ze weer wat charme punten terug pakt!

Dit boek vertelt het verhaal van Zoë en haar zoon Hari. Ze staat er eigenlijk zo goed als alleen voor en komt naar net rond. Als ze de kans krijgt om in Schotland, nanny te worden en in de boekenbus van Nina(waar deel 1 over gaat) te werken grijpt ze deze kans aan en vertrekt ze. Eenmaal aangekomen, vroeg ik me meerdere keren af, meid hoe houd je het vol, maar Zoë is een power vrouw en laat zich niet zonder slag of stoot wegjagen uit Schotland! 

Dit boek is gewoon wederom op en top feelgood, over het vorige boek van Jenny schreef ik al dat ik haar boeken steeds leuker ga vinden en ook dit keer stelt ze me niet teleur! Marloes & ik hebben weer lekker gespeculeerd over het verhaal en hebben ons er druk mee geamuseerd, we vlogen dan ook door het verhaal heen! De auteur schrijft namelijk vlot, gepassioneerd en vrolijk! Er zitten ook wat mysterieuze kanten aan het verhaal, waardoor er nog sneller door het verhaal wilden en gingen. 

Sommige passages vond ik wat onduidelijk waardoor het voor mij geen 5 sterren werd maar het zijn er 4 en die zijn wel verdiend! Ik kan die passages hier niet vertellen en uitleggen waarom want dan geef ik nog al wat spoilers weg, maar mocht je het ook gelezen hebben, stuur me een berichtje dan kan ik uitleggen welke passages ik bedoel! 

De liefde voor boeken spat weer van de bladzijdes af, Zoë kan met boeken ervoor zorgen dat haar dagen én die van anderen beter worden! Dat is dus wat boeken doen, en de auteur weet dat en deelt dit met liefde met ons allemaal! Ben je fan van de andere boeken van Jenny Colgan, ga deze serie dan echt lezen, het enige wat mist in dit verhaal zijn de lekkere baksels uit haar vorige boeken, maar ach, die kan je er best zelf bij denken ;-)!

Recensie: 4

Titel: Zoek de zon op
Auteur: Jenny Colgan
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff