Jawel, jawel! De serie is compleet, na de winter, lente en de zomer, is het nu tijd voor de herfst! Ik word zelf helemaal gelukkig van de herfst, wij waren vorige week op de Veluwe en wat heb ik genoten van de vallende blaadjes, de paddestoelen en de eikeltjes die op je hoofd vallen. Zeven Zotgevallen, zeven verhaaltjes over de herfst. Naast de verhalen zelf, nemen de cover en de illustraties je mee in het fijne herfstgevoel. 

De verhalen lezen net zoals de vorige boekjes heel fijn voor. Het zijn korte zinnen die op rijm zijn geschreven. Mijn peuter vond vooral het verhaaltje over de spin leuk, hij is nu in de ‘ik raap alle kleine diertjes op die ik tegenkom’ fase, dus ik denk dat hij daarom het spinnenverhaal leuk vond. Mijn eigen favoriet is het verhaaltje over Bill, Bill is een blad, dat niet vallen wil. Op een mooie manier wordt de cyclus van zijn korte blaadjesleven uiteengezet, ik had het niet verwacht, maar het raakte me ontzettend. 

Maar naast deze verhaaltjes is er bijvoorbeeld ook een verhaaltje waar je moet rappen en een verhaal over een tante genaamd Mistral. Ik vind dit boek met seizoensgebonden thema’s een fijne afsluiter van de serie. Een enorme aanrader om in de kast te hebben staan thuis of in de klas. Doordat de boekjes in de basis hetzelfde zijn, zullen kinderen het gaan herkennen en hopelijk veel plezier beleven aan de leerzame, leuke, schattige, grappige en mooie verhaaltjes over de seizoenen!

Recensie: 4

Titel: Zeven zotgevallen
Auteur: Bieke Vanlaeken
Genre: jeugd
Uitgeverij: Phoenix books