Evelyn Hugo, een icoon in de glamourwereld van Hollywood, is al op leeftijd wanneer ze besluit om dan toch eindelijk een boekje (of zeg maar gerust boek) open te doen over haar, glamoureuze, maar toch onstuimige leven. Voor journaliste Monique komt het als grote verrassing wanneer zij benaderd wordt om de verhalen van Evelyn te beluisteren en te verwerken tot een verhaal. Een verhaal dat het lezen waard is.

Laat ik ermee beginnen dat de schrijfstijl van deze auteur zo beeldend en echt voelt, dat je mij zou kunnen wijsmaken dat Evelyn Hugo echt heeft bestaan en dat ik haar gekend heb als Hollywoodicoon. Een icoon die zeven keer trouwt, een gelukkig leven lijkt te leven, maar een leven vol schandalen, ongeluk en mysterie leidde. Al denk ik dat ze op momenten ook gelukkig is geweest in haar leven.

Het verhaal van Evelyn wordt in dit boek verteld door middel van haar 7 huwelijken en het ene huwelijk is verbazingwekkender dan de ander. Ik werd opgeslokt, net zoals Monique, door haar verhalen, en kon het boek dan ook alleen wegleggen als het echt nodig was. De tegenslagen, het succes, de liefdes (wie is toch haar echte liefde?), de geheimen en de intriges, alles komt aan bod. Het verhaal is goed onderbouwd, zit vol met verbazende momenten en… ja wat ik wil eigenlijk nog meer zeggen over dit boek. Ik vond het een geweldige must-read. Ga dit lezen!

Recensie: 5

Titel: De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo
Auteur: Taylor Jenkins Reid
Genre: Roman
Uitgeverij: Ambo|Anthos