Ik wist niet goed wat ik van dit boek moest verwachten, eerst dacht ik: nee is niets voor mij (hallo vooroordelen, de titel & mijn vooroordelen alleen al dekken de lading van dit boek) en toen hoorde ik allemaal zo’n leuke verhalen over het boek waardoor ik toch vrij enthousiast ben gaan lezen. 
Pip werkt zowel op werk- en op privégebied als slikexpert. Ze neemt je mee in haar verhaal op zoek naar, ja op zoek naar wat eigenlijk..? Ik ervaarde het boek zo, alsof het een soort ontdekkingstocht was voor Pip. Een ontdekkingstocht naar haar carrière en haar bed avonturen. Het voelde voor mij wel iets te lang als een aanloop tot het echte verhaal, aan de andere kant een lekkere lange aanloop naar een climax hoeft ook niet verkeerd te zijn(see what I did there, wat Pip kan, kan ik ook een klein beetje). Pip schrijft zo vlot en enthousiast dat ik met een glimlach heb gelezen. Leuke woordgrapjes, herkenbare quotes en grappige zinspelingen. Recht voor zijn (haar?) raap! Los van de leuke spannende verhalen haalt de auteur dingen aan waar duidelijk een taboe op heerst in Nederland. Wil je als vrouw geen kinderen? Not done! Wil je als vrouw jezelf seksueel ontdekken? Not done! Kijk je als vrouw porno? Not done! Lees dit stukje eens terug en vervang het woordje vrouw, door man. Is het dan nog steeds ‘not done’? Of vinden we dat gewoon allemaal heel normaal. Jeetje wat heb ik vaak tijdens het lezen van dit boek vaak hardop gedacht PRECIES DIT DUS!

‘En niet te vergeten dat alle mannen die er werken en die niet tegen de problemen van zieke kinderen aan LIJKEN te lopen, die problemen alleen niet hebben, doordat er een partner naast hen staat die een baan in, juist, de zorg of het onderwijs heeft…’ PRECIES DIT DUS!

Pip Lou bedankt dat je dit op papier hebt gezet en geen blad voor de mond nam en dankje voor het leren van woordjes die ik echt even moest googelen. Oh en Pip, bedankt dat ik dit boek mocht lezen, lekker uit mijn comfort zone en wat heb ik van jouw verhaal genoten!

En ja, mocht er iemand twijfelen (vast een man), dit boek is nodig.
Benieuwd naar het boek, het is te krijgen bij de uitgeverij! 
https://jalapenobooks.com/shop/slikken-kreng/

Recensie: 4

Titel: Slikken, Kreng!
Auteur:
 Pip Lou
Genre: Non Fictie

Uitgeverij: Jalapeño Books