Jenny Colgan, ik begin jou steeds leuker te vinden. Het voorwoord van dit boek alleen al deed me grinniken. Ik voelde toen al, dit verhaal gaat een ode zijn aan boeken en boekenliefhebbers! 

‘Want elke dag met een boek, is net iets beter dan een dag zonder, en ik wens je alleen maar gelukkige dagen toe.’

In dit boek maken we kennis met Nina, Nina heeft haar ideale baan gevonden, ze werkt in een bibliotheek dus ze is de hele dag met boeken bezig, precies wat ze wil! Maar dan gaat de bibliotheek sluiten en wordt ze overtallig, na wat wikken en wegen besluit ze de sprong te wagen en vertrekt ze naar Schotland om daar een heuse boekenwinkel op wielen te beginnen, maar is de hele dag in de weer zijn met boeken en niets anders wat je echt gelukkig maakt?

Als ik een boek van Jenny Colgan lees, krijg ik standaard honger bij dit boek ook, maar dan naar nog meer boeken . De liefde voor lezen, boeken en alles er omheen spat van de bladzijdes af. Ik herken mezelf in de hoofdpersoon. 
Redenen bedenken waarom je een boek mag hebben, bijvoorbeeld omdat het regent, check! 
Overal in het huis zijn boeken te vinden, check!
Liever met een boek op de bank dan de stad in, check! 

Eigenlijk zoals in ieder verhaal van Jenny heb ik een hekel aan een van de personages, de vriendschap tussen Nina en een ‘vriendin’ vind ik nogal een aparte, ik zou echt Nina door elkaar willen schudden dat ze zich zo laat behandelen. 

Normaal gesproken vind ik feelgood uitermate voorspelbaar haha, dat is dit boek op zich ook wel, echter was ik nu wel af en toe in de war met wie de hoofdpersoon zou eindigen, we weten natuurlijk allemaal dat iedere feelgood wel zo eindigt* 

*disclaimer: ik heb niet alle feelgood boeken gelezen, dus misschien klopt mijn stelling niet. 

Heb je zin in een super fijne feelgood, waar de hoofdpersoon net zo veel van lezen houdt als jij én wil je meteen door met het vervolgdeel dan kan ik jou zeker weten dit boek aanraden!

Recensie: 4

Titel: Op goed geluk
Auteur: Jenny Colgan
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff