Holland Delviss, ijshockeyspeelster in hart en nieren, en het enige meisje in haar team. Maar daar wil ze helemaal niet om bekend staan, ze wil bekend staan om haar talent. Wanneer er een ijshockey evenement in haar stad kan worden gespeeld, moet Holland van haar coach een interview doen in de hoop dat hun stad wordt gekozen. Ze bokst tegen de stereotype vooroordelen op en het interview brengt veel teweeg voor Holland. Daarbij wordt ze écht niet verliefd op haar Co-captain.. toch?

In het begin moest ik heel erg wennen aan alle bijnamen in het verhaal, en sommige stukjes moest ik meerdere keren lezen om te begrijpen maar, hoe verder ik kwam, hoe gemakkelijker ik het boek vond lezen! En wat heb ik uiteindelijk genoten van dit zoetsappige en sportieve verhaal! De blogs en app gesprekken die zijn toegevoegd breken het verhaal lekker en maken het dus afwisselend. Ik vind de sportieve inslag erg leuk, is weer eens wat anders (voor mij dan). Je merkt dat de auteur weet waar ze het over heeft en daardoor vond ik het verhaal goed in elkaar zitten. Ik vind dat Holland, erg leuk en badass is neergezet! You go girl. Ik genoot van de stukken waar Holland alleen was met haar gedachten, niet door hebben wat iedereen al doorheeft, verliefd zijn op de captain. Erg leuk verhaal en ik wil zeker nog eens wat lezen van deze auteur! En uhm, joehoe Wes, ik wil jou ook wel eens zien ijshockeyen!

Recensie: 4

Titel: Op glad ijs
Auteur: Sara Biren
Genre: 
Young Adult
Uitgeverij: Het spectrum