Het boek vertelt het verhaal over Isabelle McAvoy en haar drie dochters. Drie dochters uit drie mislukte relaties en ze konden niet meer van elkaar verschillen. Door allerlei omstandigheden heeft Isabelle haar dochters zo goed als alleen opgevoed en haar dochters staan dan ook op nummer 1. Samen met haar werk als kunstkenner en verkoper. De band tussen de 3 zussen is nou niet echt ideaal en dan gebeuren, waaronder een groot geheim, er ook nog een aantal dingen, wat hun band juist kan versterken of keihard kan breken. 

Het verhaal is zo opgebouwd dat je eerst Isabelle leert kennen als jonge vrouw en ze verliefd wordt op de vader van haar eerste dochter, je krijgt heel veel info te verwerken in het begin en daar moest ik een beetje aan wennen maar al vrij snel, las het verhaal vlot door! De hoofdstukken vond ik best lang en dat vind ik altijd fijn lezen!

Zoals al eerder benoemd was dit mijn eerste Danielle Steel, en ik vind dat ze er nogal een tempo op na houdt. Er gebeurt heel veel in dit boek van maar zo’n 280 pagina’s, van mij had het dan ook dikker gemogen en iets meer tijd tussen alle gebeurtenissen en iets meer details van bepaalde situaties. Ik vond dat het iets te lang duurde voor het geheim aan het licht kwam, het voelde een beetje voor mij alsof de auteur dacht nou ik ben op zoveel pagina’s ik maak het snel af en klaar. Door de vele gebeurtenissen leer je met name het hoofdpersonage goed kennen, vervolgens de een wat beter dan de anders maar dat past ook bij het verhaal.

Wat ik wel weet is dat ik zeker nog eens een Danielle Steel ga lezen, want zeg nou zelf een personage die lief is en zo iets zegt als: ‘Je kunt toch niet altijd sterk zijn?’ Daar willen we toch meer van? Een boek over een familie met een ingewikkelde stamboom en gebroken harten( het is soms net GTST) maar zeker een boek met veel moederliefde! 

Recensie: 3

Titel: Onverwacht geluk
Auteur: Danielle Steel
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff