Wie mij een beetje kent weet dat ik een sucker voor feelgood ben. En dit debuutroman van Lianne Reijntjes kon ik dus ook niet aan me voorbij laten gaan. Want een boek dat zich afspeelt in Barcelona, mijn favoriete stad, en gaat over liefde, kwetsbare liefde, kom maar op!

Gia Garcia, een Spaanse-Nederlandse schone gaat een zomer in Barcelona doorbrengen bij haar vader met wie zou niet een al te goede band heeft. Ze gaat uiteraard voor de Spaanse zon, de Spaanse scharrels en een ontsnapping aan de werkelijkheid in Nederland. Dan komt ze de Nederlandse, jongere, kaaskop Alex tegen. Maar hem vindt ze niet leuk.. toch? 

Wat een fijn boek, ik ben dol op Barcelona en ik waande me echt in de stad samen met Gia & Alex. En hallo, ‘La camisa negra’ ik ben echt een herfst liefhebber maar man wat kreeg ik zin in de Spaanse zon en zee, alleen al door dat liedje aan te halen! Ik wil terug!!! De auteur schrijft vlot en vrolijk, waardoor je door het boek heen vliegt. Er zit ook een beetje spanning in de opbouw, wat is er precies gebeurd in de jeugd van Gia, het liet mij niet helemaal los, gelukkig krijg je beetje bij beetje meer informatie van de auteur. Enige jammere vond ik het terugkerende leeftijdsverschil, naar mij idee viel dat namelijk wel mee en ik vond het een beetje ongeloofwaardig dat iedereen daar zo overviel. Al maakt de auteur dat voor mij helemaal goed, door Alex zijn moment te geven en hem op laat komen voor zich zelf! Van mij had het boek nog meer details van Barcelona mogen prijs geven, al is dit natuurlijk geen informatief boek maar een feelgood. Wat een leuk debuut! Hopelijk volgen er nog veel meer boeken van deze auteur!

Recensie: 4

Titel: Kwetsbaar Verliefd
Auteur: Lianne Reijntjes
Genre: 
Feelgood
Uitgeverij: Lianne Reijntjes