Joris lijkt een hele gewone hond, hij speelt graag, knuffelt graag en hij is stiekem best ondeugend. Maar daarnaast kan Joris ook praten! Alleen met zijn vrouwtje, maar toch, hij kan praten! Joris beleeft allerlei leuke dingen en deze zijn verwerkt in dit kinderboek! 

Tijdens het lezen kreeg ik regelmatig een glimlachen op mijn gezicht. Je leest het verhaal vanuit Joris en vanuit zijn vrouwtje. Ik vind het een erg leuke toevoeging dat zij met elkaar kunnen praten. De liefde die zij voor elkaar voelen, spat van de bladzijdes af. Joris beleeft echt de leukste avonturen, van ongeplande zwembad avonturen, een kerstboom kopen en zijn verjaardagsfeestje! Maar ook minder leuke avonturen, zoals een hersenschudding en het verlies van een honden vriendinnetje  

Ik ben zelf meer een kattenmens (sorry haha) maar ook ik vond dit boek leuk om te lezen, ik had vroeger wel altijd honden als huisdier en ik herkende het plezier dat je als kind (of als volwassene) kunt hebben met een hond. Dit zullen kinderen ook zeker herkennen tijdens het lezen / luisteren. Het boek is van 4 tot 10 jaar zeker leuk om te voor te lezen of zelf te lezen, maar wat mij betreft is dit boek voor alle leeftijden.

De illustraties in het boek zijn een leuke toevoeging, ze zijn mooi en rustig (dit is een compliment) getekend, kinderen zien precies wat er gaande is! Het boek is niet alleen verkrijgbaar als paperback en e-boek maar ook als luisterboek, handig voor als je even geen tijd hebt om voor te lezen!! Ken jij iemand die dol is op honden avonturen, dan is dit zeker een boekje voor diegene!

Recensie: 3

Titel: Joris
Auteur: Mijke Bleecke
Genre: Jeugd
Uitgeverij: Kaliko Publisher