Hannah weet te ontsnappen uit nazi-Duitsland nadat haar man vermoord is en zijzelf net weet te ontkomen. Ze belandt uiteindelijk bij haar nicht Lily in België. Al snel duikt ze weer het verzet in door de leiders van een verzetsgroep, Micheline en Matteo. Hannah maakt tijdens een van haar missies een cruciale fout en daardoor brengt ze het gezin van haar nicht Lily in groot gevaar. Zet ze haar eigen leven op het spel om dat van haar familie te redden? 

Met een vlotte pen neemt de auteur ons mee terug naar de Tweede Wereldoorlog. Wat ik interessant vond aan dit boek, was de keuze om een gedeelte van de geschiedenis te beschrijven waar ik niet eerder over heb gelezen in boeken rondom deze tijd. 

Hannah maakt een hele heftige tijd mee en ik vond het jammer dat we niet meer te weten komen over haar gevoelens en gedachtes. Het lijkt of ze er snel overheen stapt, maar misschien moest ze ook wel in die tijd. Lily vond ik erg onwetend, maar zij maakt wel een enorme groei door en dat vond ik erg mooi om over te lezen. 

Ondanks dat dit boek alle ingrediënten bevat om, voor mij, een heuse tranentrekker te zijn, voelde ik het niet helemaal. De keuzes die Hannah maakt vond ik verkeerd en onnodig gevaarlijk. Haar emoties blijven, zoals ik al zei, ver weg. En op de momenten dat het echt spannend wordt, wordt er snel doorgeschreven waardoor je de spanning even voelt maar het alweer snel wegebt. Bepaalde keuzes van de auteur had ik dan ook niet verwacht, ik had verwacht dat de spanning en de emoties uitbleven. Maar gelukkig verbaasde de auteur mij en kwam er op het eind toch wat meer emotie en spanning bij kijken.

Recensie: 3

Titel: Het verzetsmeisje
Auteur: Pam Jenoff
Genre: Roman
Uitgeverij: Xander uitgevers B.V.