In dit boek, dat zich afspeelt tijdens De Tweede Wereldoorlog en 75 jaar later, volgen we twee vrouwen. Victoria tijdens de oorlog en journaliste Iris (en Victoria) nu. Victoria is tijdens de oorlog verloofd met Robert, dit wil ze niet, maar vanwege de familie omstandigheden heeft ze geen keuze. Wanneer er een gevechtsvliegtuig neerstort en ze de Engelse piloot opvangt, belandt Victoria in een web vol leugens en spanning en draagt ze een groot geheim met zich mee. Maar niet alleen Victoria, ook Iris belandt in een web vol spanning, want iemand wil duidelijk niet dat Iris haar verhaal vertelt. 

Zelf vind ik het een gelaagd boek. Het begint best wel mysterieus en beetje bij beetje kom je meer te weten over het geheim van Victoria en de reden waarom iemand niet wil dat Iris het verhaal van Victoria openbaar maakt. Voor mijn gevoel wordt het boek steeds spannender. Soms voelde het een tikkeltje onrealistisch aan, maar ondanks dat zorgt de spanning en het mysterie rondom Victoria en haar geheim dat het echt een boek is waar je doorheen vliegt. Victoria was tijdens de oorlog een ontzettend sterke vrouw, ze wordt stoer neergezet en je leert haar goed kennen. Het boek neemt je mee in haar gedachtes en haar overwegingen en dat zorgt ervoor dat je haar steeds meer gaat waarderen. Iris leer je ook redelijk goed kennen en ook zij is stoer! Het einde had voor mij iets minder geromantiseerd mogen zijn, al begrijp ik dat de auteur deze keuze gemaakt heeft. Ik sloeg het boek in ieder geval met een glimlach dicht. 

Een debuut waar ik erg naar uitkeek, het duurde even, maar ik heb het gelezen en ik heb ervan genoten. Ik kijk dan ook zeker uit naar haar volgende boek dat binnenkort uitkomt. 

Recensie: 3

Titel: Het Schuilhuis
Auteur: Rachel van Charante
Genre: Roman
Uitgeverij: Xander Uitgevers B.V.