Dit is deel 4 van de serie over Flora McKenzie en we hebben er even op moeten wachten, maar gedurende het lezen, merkte ik wel dat ik iedereen nog wel in mijn hoofd had zitten. Sommige details wist ik niet meer, maar of het komt vanzelf naar voren in het boek, of het is niet erg om het niet te weten. Flora woont nog steeds op Mure en nu helpt ze haar broer Fintan met het openen van het hotel dat hij heeft geërfd. Door middel van goed eten en een kerstsfeer hopen ze er een groot succes van te maken. Flora heeft natuurlijk haar eigen zaak en is met bevallingsverlof, maar toch snakt ze ernaar om iets om handen te hebben en gaat dus vol goede moed aan de slag.

In het begin van het verhaal is de kerstsfeer wel een beetje ver te zoeken. De personages die we al kenden zijn lang niet allemaal happy en eigenlijk heeft iedereen wel iets waar hij of zij mee zit. Ook maakt de auteur een goede keuze door wat nieuwe personages toe te voegen, maar ook daar is niet alles koek en ei. Maar hoe verder het boek vordert, hoe meer er goed komt door de magie van het eiland, de magie van de liefde of de magie van kerst! De schrijfstijl van de auteur is heel beeldend, dus je waant je echt op het eiland. Uiteraard is eten weer een groot onderwerp in het verhaal en dit keer zorgt de nieuwe, ingevlogen chef Gaspard op het eiland voor culinaire hoogstandjes. Ook zorgt hij samen met zijn keuken personeel voor opschudding en plezier en dat maakt deze nieuwe personages een fijne toevoeging. 

Helaas vind ik wel dat niet alles goed is afgesloten in het boek. Van bepaalde verhaallijnen had ik toch nog liever wat meer geweten en sommige dingen blijven onbeantwoord. Ook had er van mij meer glühwein, maretakken en sneeuw in gemogen, om het een nog ultiemer kerstboek te maken, maar alsnog was ik erg blij tijdens het lezen van dit boek. Het zorgt in ieder geval voor een glimlach op je gezicht en gaat het hier toch wel kriebelen hoor, laat die winter inclusief sneeuw en kerstbomen maar komen!

Recensie: 4

Titel: Het eilandhotel
Auteur: Jenny Colgan
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff