Nicole is dol op boeken, iedere maand gaat ze naar haar favoriete boekhandel en geeft ze de helft van haar salaris uit aan boeken. Meteen al door deze omschrijving, wil je toch direct vriendinnen worden met Nicole?! Ze slaagt er alleen niet in om een man aan de haak te slaan, veel verder dan top auteurs komt ze niet. Maar dan op een dag ziet ze een man een boek lezen! En daar gaat haar hart halsoverkop sneller van kloppen!

Ik begrijp wel dat dit boek een prijs gewonnen heeft, het is vlot geschreven, er zit een vleug romantiek in en het is humorvol. De personages zijn allemaal verschillend maar wel goed uitgewerkt, dit zorgt ervoor dat het heel vlot en leuk wegleest. Ik vond het leuk om eens een verhaal te lezen over iemand die net zo verslaafd is aan boeken zoals ik, ik heb dan ook mijn eigen bescheiden voorraad boeken en het is fijn om herkenning te hebben tijdens het lezen. 

De gebeurtenissen in de laatste hoofdstukken hadden wat mij betreft wat meer verspreid mogen worden, of iets minder heftig mogen zijn, het verhaal had het wat mij betreft niet nodig, om er nog met een paar knallers uit te gaan. Ik ben blij dat ik dit boek gelezen heb, tot nu toe zijn al mijn ervaringen met deze auteur positief! Dit is mijn derde boek van haar, nog 2 te gaan, gelukkig heb ik ze al in mijn eigen bescheiden voorraad, uhm…bibliotheek staan! Halsoverkop is een fijn feelgood debuut, zoals gezegd er zijn al aardig wat boeken achteraan gekomen van deze auteur, maar ik raad je zeker aan, als je net zoals Nicole & ik zoveel van boeken houdt, deze zeker niet te vergeten en te gaan lezen!

Recensie: 3

Titel: Halsoverkop
Auteur: Aline van Wijnen
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Z&K