In dit derde deel van de ‘Happy ever after’ serie volgen we Cormac & Lissa. Beide ambulant verpleegkundige zo’n 500 miles van elkaar vandaan. Zij in het bruisende Londen, hij op het rustige Schotse platteland. Door een persoonlijk / werk gerelateerd ongeval wordt Lissa gestuurd naar Schotland, zij zal ruilen van functie en huis met Cormac. Voor beide is het nogal een cultuurschok en zij zoeken contact met elkaar om het over hun patiënten en hun leven te hebben. Dat contact wordt steeds meer en wordt steeds persoonlijker. En wat nou als je leven steeds beter wordt, maar je toch het gevoel hebt dat je iets mist? Iets wat zo’n 800 kilometer verderop zit?

Ik ben dol op de boeken van Jenny Colgan, die ik tot nu toe gelezen heb, en ook van deze heb ik weer genoten. Het is vlot geschreven en er zitten hele grappige passages tussen. Ook vond ik het leuk om het vanuit de 2 hoofdpersonages te lezen! Daarnaast komen er ook wat personages uit de vorige 2 delen aan bod, dit had van mij meer gemogen, maar dit doet verder geen afbreuk op wat ik van het boek vond.

Het idee van dit boek, 2 mensen die verliefd op elkaar worden terwijl ze elkaar niet kennen maar wel in elkaars huis wonen, vraagt gewoon om romantiek en plezier! Dit heeft het boek ook echt, maar toch miste ik iets. Het heeft zoveel potentie, het verhaal, de setting en de personages en toch miste ik iets. Ik denk dat als het al in een kerst setting geschreven was én er meer appjes over en weer zouden worden, gestuurd, die wij ook konden lezen, dan had ik er nog meer van genoten. Ik vond dit zeker een leuk boek, maar voor mijn gevoel had er meer in gezeten. 

Marloes & ik willen graag in het huis van Cormac wonen én hopen stiekem op een vierde deel, want we willen toch wel heel graag weten hoe het met de drie Londense dames gaat in Schotland!

Ben je dol op Jenny, ga deze dan snel lezen, want het is wederom een fijn verhaal!

Recensie: 3

Titel: Eindeloos dichtbij
Auteur: Jenny Colgan
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff