In dit boek leer je 2 vrouwen en een meisje kennen. Caroline in de huidige tijd, 10 jaar getrouwd, maar er net achter gekomen dat haar man haar heeft bedrogen, dus alleen op reis in Londen. Ze heeft een saaie baan en eigenlijk al haar eigen dromen aan de kant gezet voor haar man. Londen biedt haar avonturen, waar ze eindelijk weer zelf voor kan gaan en van kan genieten! Je leert ook Nella kennen, zij leeft in de 18e eeuw, en heeft de vrouwen apotheek van haar moeder overgenomen. Ze heeft middeltjes tegen menstruatie pijn en vruchtbaarheidsproblemen maar het spannendste, ze verstrekt ook gif aan vrouwen die van hun man af willen! Who run the world, girls! Ook leer je Eliza kennen, een 12 jarig meisje dat bij Nella in de apotheek komt om een gifmengsel te halen. 

De eerste hoofdstukken werd ik, zoals wel vaker, meegezogen met het verhaal. Ik hou van boeken met tijdsprongen en dit wordt in dit boek ook nog eens prima aangegeven. De verhalen van beide vrouwen vind ik zo interessant dat ik steeds snel de hoofdstukken wilde uitlezen zodat ik verder kon met het verhaal van de andere vrouw. De auteur heeft de personages goed uitgewerkt maar met name de apothekeres is toch wel mysterieus, daardoor wil je ook super snel verder lezen. Dit was echt zo’n verhaal dat je dus super snel verder wil lezen, maar baalt als het uit is. 

De verhaallijnen van deze drie power vrouwen zitten goed in elkaar verweven en samen is het echt één verhaal. James, een bijpersonage en de man van Caroline vind ik echt een kwal waardoor ik echt wilde schreeuwen tegen het boek. Hou ik van. Het magische en het mysterieuze in dit boek is een erg fijne toevoeging aan dit genre, de auteur gaat net niet te ver wat mij betreft. Want het is geen fantasy verhaal dus ze blijft netjes binnen de lijntjes. Het einde was voor mij wel een beetje een anti climax, daarom 4 sterren in plaats van 5. Ik wil meer, ik snap dat de cirkel rond is voor de auteur, maar ik neem geen genoegen met dit einde, ik wil meer weten!! Het einde was mooi, dus eigenlijk kan ik het de auteur ook niet kwalijk nemen. Al met al een mooi debuut van deze auteur, een volgend boek zal ik zeker gaan lezen! 

Recensie: 4

Titel: De verborgen Apotheek
Auteur: Sarah Penner
Genre: Roman
Uitgeverij: Harpercollins