Het verhaal begint en is meteen aan, je weet meteen in het eerste hoofdstuk waar je aan toe bent en in welke omgeving James, de hoofdpersoon, woont! Hij leeft bij zijn twee tantes en wanneer er op magische wijze een heuse reuzen perzik groeit aan de boom van zijn tantes begint een avontuur vol spannende maar ook liefdevolle momenten! Samen met de grote insecten wordt James van een doodongelukkig jongetje een heel gelukkige jongen! 

Ik heb dit boek als kind gelezen maar er ging geen belletje rinkelen tijdens het lezen, dus ik ben blij dat ik het boek nu nogmaals gelezen heb. Roald Dahl heeft een hele vrolijke en leuke schrijfstijl. De spreektaal is een beetje ouderwets, maar goed het boek is ook al erg oud, ik stoorde me er in ieder geval niet aan. Het kan dat kinderen daar wat meer moeite mee hebben, maar het heeft denk ik wel zijn charme. 
De auteur zorgt er wederom voor dat een kindje dat het niet makkelijk heeft thuis, een avontuur te laten beleven waarin hij al zijn zorgen achter zich kan laten en op eigen benen leert staan. Dit kan perspectief bieden voor kinderen, al gebeuren er natuurlijk dingen die niet echt kunnen ;-). De illustraties zijn wederom erg leuk en laten leuke scènes uit het verhaal zien. 
Gebaseerd op mijn andere ervaringen met de boeken van Roald Dahl, krijgt dit boek van mij 3 sterren!

Recensie: 3

Titel: De reuzenperzik
Auteur: Roald Dahl
Genre: Jeugd
Uitgeverij: De Fontein Jeugd