Laten we het eerst eens over de kaft hebben. Die voelt super lekker aan, en de rug van het boek is van een ander materiaal wat het super speciaal maakt. De juf in mij komt dan naar boven en ik hoor mezelf dan al met een gek stemmetje zeggen wat voor speciaal boek ik nu weer ga voorlezen!

Als je het boek openslaat word je blij gemaakt door hele mooie prenten. De illustrator heeft tekenstijl waar je de strepen nog ziet zitten en dat vind ik erg mooi. Ook vind ik dat er goed gebruik wordt gemaakt van zachte kleuren en dat past er precies bij! 
Maar naast zo’n mooie kaft en de mooie prenten, stelt de inhoud van het verhaal ook zeker niet teleur. Het is een ontzettend zoet verhaal over anders zijn, jezelf durven zijn en vriendschap! Als je het verhaal (voor)leest dan snap je ook waarom ik het jasje van mijn zoontje op de foto erbij heb, want die toevoeging van het verhaal maakt het helemaal af en nog zoeter dan het al was! Echt een aanrader!

Recensie: 5

Titel: De haas zonder neus
Auteur: Annabel Lammers
Genre: Jeugd
Uitgeverij: Hoogland & Van Klaveren