‘Ik had het misschien wat aardiger kunnen brengen: het levensverhaal van Carrie Soto.’

Carrie Soto is back, en hoe! Zes jaar nadat Carrie haar professionele tenniscarrière heeft beëindigd, ziet ze vanaf de tribune dat haar record geëvenaard wordt. Nicki Chan heeft nu namelijk net zoveel grandslamtitels op haar naam staan. Beide tennissters hebben nu 20 grandslamtitels gewonnen. De altijd prestatiegerichte Carrie kan en wil dit niet accepteren en besluit om, op zevenendertigjarige leeftijd, de tennisbaan weer te betreden en weer mee te doen aan toernooien. Ze besluit mee te doen aan vier toernooien. De Australian open, Roland Garros, Wimbledon en de US open. Haar vader besluit nogmaals haar trainer te zijn en lijkt dan ook de enige te zijn wie in haar gelooft. Zal het Carrie lukken om weer de beste speelster van de baan te worden? Of moet ze haar meerdere erkennen in de nieuwe (jongere) generatie tennissters. 

Dankzij haar fanatisme was Carrie niet geliefd op de baan en dit is nog steeds zo. Mensen zien haar als een bitch en erkennen dit ook. Carrie kan, ondanks dat, alleen maar denken aan winnen, het zal haar toch niet gebeuren dat haar record verbroken wordt door een andere speelster? De groei die Carrie doormaakt als personage is een fantastische groei om vanaf de zijlijn mee te maken. TJR zorgt er wederom voor dat de personages zo levensecht zijn, dat je gaat twijfelen of Carrie Soto echt bestaan heeft. Je leeft zo mee met Carrie. Je staat haar in feite aan te moedigen tijdens haar trainingen en tijdens haar wedstrijden. Ook als je geen tennis fan bent / er weinig van weet, zal dit boek je raken. Daarnaast zorgt de auteur ervoor dat je snapt wat de regels zijn tijdens een wedstrijd. 

De schrijfstijl van deze auteur is zo beeldend, mooi en prettig, dat je door het verhaal heen vliegt. Ondanks dat ik graag meer had geweten over Carrie, haar vader en haar trainingsmaat Bowe, vergeef ik de auteur dit. Waarom? Geen idee. Ik denk omdat het Taylor Jenkins Reid is en ik het gewoon een geweldig boek vond dat ik niet kon wegleggen. Lees. Dit. Boek!

Recensie: 5

Titel: Carrie Soto is Back
Auteur: Taylor Jenkins Reid
Genre: Roman
Uitgeverij: Ambo|Anthos