Het begin is weer razend spannend, je gaat dan van het heden naar 2 jaar terug in de tijd. Ik vind het lastig om niet te spoileren, dus deze recensie is wat korter, ik wil namelijk voor de nieuwe lezers van de serie nog niets weggeven over deel 1!
Je volgt nog steeds de vier vriendinnen tijdens hun opleidingen en zij worden nog steeds gechanteerd door ‘truth or dance’. Nog altijd is er iemand die hen chanteert, of zijn het meerdere mensen? Ik vond het dit keer een erg leuke toevoeging dat India (een van de hoofdpersonages) verliefd wordt en verkering krijgt, dit maakt haar net wat breekbaarder vind ik zelf, het is niet alleen nog maar dansen, dansen en nog eens dansen. Maar uiteraard vind ik niet alleen haar breekbaarder, maar degene die achter de ‘truth or dance’ zit natuurlijk ook! Spannend! Wederom merk je dat Chinouk de juiste kennis bevat om een ballet verhaal te schrijven, al lijkt ballet iets naar achter te zijn geschoven in dit verhaal, wat ik juist een fijne afwisseling vond, anders krijg je wellicht 3 keer hetzelfde boek

Ik twijfelde even over het aantal sterren, want het boek is nog spannender en doordat je de personages kent ga je meteen weer mee in het verhaal. Maar ik werd soms helemaal GEK van die meiden. BEL DE POLITIE. Maar ja, wie weet hoe je zou reageren als je in zo’n situatie zit. Doordat het boek super spannend was en ik het wederom niet kon wegleggen en eigenlijk alles klopt, er lijken geen losse eindjes te zitten, krijgt ook ‘Break a leg’ 5 sterren van mij! Ik begon het boek met 1 hoofdverdachte en die heb ik nog steeds, ik ben HEEL benieuwd wie het nu echt is / zijn op naar deel 3!

Recensie: 5

Titel: Break a Leg
Auteur: Chinouk Thijssen
Genre: 
Young Adult
Uitgeverij: Clavis