Yay! De nieuwe Charlotte de Monchy! Dit boek heb ik tijdens mijn vakantie gelezen en daar had ik hem speciaal voor bewaard. Ik geniet altijd enorm van haar boeken dus ik had er enorm veel zin in. Ik las dit boek terwijl ik in mijn pyjama op de bank zat naast mijn man, als ik de relatie goeroe uit dit boek mag geloven is dat dus totaal niet te bedoeling haha!

Ik dit boek leren we Merle kennen en Merle woont in Nederland en is een beetje een workaholic. Wanneer ze hoort dat haar hippie oma uit Cornwell haar huis heeft verkocht aan een investeerder, gaat ze er snel naar toe.. na jaren niet meer te zijn geweest. Dan blijkt degene die het huis heeft gekocht een pestkop van vroeger te zijn. En daarnaast blijkt ook nog eens dat zijn opa de nieuwe liefde van haar hippie oma te zijn. Lekker verwarrend allemaal voor Merle! Ze besluit te blijven om bij de bruiloft aanwezig te zijn, maar dat gaat niet zonder slag of stoot.
Daarnaast volg je ook nog in dit verhaal, Jessie, de huisarts van het dorpje en vroegere vriendin van Merle. Ze deed een stapje terug in haar carrière als kinderarts, maar wil ze dat eigenlijk wel? 

Dit boek is echt helemaal Charlotte de Monchy stijl! Vlotte schrijfstijl, korte hoofdstukken en leuke humor! Ze schrijft erg beeldend dus je ziet Cornwall helemaal voor je, inclusief de hasj rokende, naakt kleiende, oma! Het is op en top feelgood, een tikkeltje voorspelbaar, maar wel unieke personages waardoor het een leuke read is. Echter, sorry, ik voelde het totaal niet met Merle. Ik vond haar onaardig, kinderachtig en met vlagen arrogant. Met name het kinderachtige spel dat Merle & James spelen, kon ik niet waarderen. Dit zorgde er helaas voor dat dit dus alsnog niet helemaal mijn boek was. Erg balen, maar je kunt nou eenmaal niet altijd alles geweldig vinden. Uiteraard blijft Charlotte de Monchy een van mijn auto-buy auteurs, en ik hoop gewoon bij een volgend boek op een betere klik met de hoofdpersonage!

Recensie: 3

Titel: Beter laat dan nooit
Auteur: Charlotte de Monchy
Genre: 
Romantiek
Uitgeverij: Boekerij