Ik vond het verhaal direct bij de proloog al leuk, want ik vind namelijk de hoofdpersoon, Sylvie, uit dit boek echt ontzettend leuk. Ze maakt hilarische lijstjes, heeft grappige opmerkingen en is volgens mij gewoon heel lief. Ik kan alleen niet uitstaan dat ze haar ouders ‘pappie & mammie’ noemt, maar dat ter zijde. 

‘Het gekke is dat ik nooit had gedacht dat ‘hamburgers kunnen omdraaien’ op het lijstje zou staan van eigenschappen die ik zocht in een man. Zo zie je maar weer.’

Sylvie is getrouwd met Dan en ze hebben samen een tweeling van 5 jaar. Ze hebben allebei een fijne baan en hun dagen zien er heel geroutineerd uit. Tot ze zich, dankzij een hele vreemde dokter, ineens beseffen dat dit nog wel zo’n 68 jaar door kan gaan. Hallo, 68 naast dezelfde persoon wakker worden? 68 jaar samen ontbijten? 68 jaar duurt lang, heel lang. En waar ik persoonlijk niet kan wachten om deze 68 jaar te vullen met mijn man, raken Dan & Sylvie een beetje in paniek. Ze bedenken het plan om elkaar te gaan verrassen, en haha dat verrassen gaat ze nog niet zo goed af. En dan moet de echte ‘verrassing’ nog komen. 

Sophie Kinsella, is een hele fijne auteur met een prettige schrijfstijl. De personages worden goed uitgewerkt en ze worden erg realistisch neergezet, wat tot herkenbare situaties leidt! Ik vond Sylvie echt een Sophie Kinsella personage! Nu ik dit boek las, besefte ik me dat ik te weinig lees van deze auteur. Want eigenlijk is een boek van haar hand altijd goed. Ik heb om sommige passages zo moeten lachen. Je leest alles vanuit Sylvie en dat is prima, ze zorgt voor genoeg hilariteit in het verhaal! Maar ook voel je haar spanning, onzekerheid en haar verdriet. Leuk boek, zeker gaan lezen!

Overall Rating: 4

Titel: Verras me
Auteur: Sophie Kinsella
Genre: Romantiek
Uitgeverij: The house of books