Esme Dries, twintiger, studente en een gebroken hart herstellende hoopt haar stage te kunnen vervullen in een tropisch paradijs, want zeg nou zelf wie wil dat nou niet?! Helaas valt haar droomstage in het water (letterlijk) en vertrekt zij in plaats van naar Fiji of Egypte naar Schotland! Vol frisse tegenzin vertrekt ze, niet wetende dat haar nieuwe stage begeleider Rory eigenlijk niet zit te wachten op een stagiaire, richting Schotland… hoe het Esme vergaat in The North Ness inn lees je in deze heerlijke feelgood.

Ik moet bekennen nadat Esme het verhaal met een leugentje begint ik een beetje terug houdend was, had ik hier wel zin in, nou en of ik hier zin in had! Vanessa Gerrits zorgt voor alle ingrediënten van een goede feelgood. Knappe Schot? Check! Mooie omgeving? Check! Goede familie / vrienden? Check! Dates die mislukken? Check! Knappe Schot? Check! (Knappe Schotten zijn het vermelden twee keer waard!). Je leeft mee met Esme en haar perikelen thuis en op haar stage, de personages zijn leuk uitgewerkt en je waant je echt in het Schotse land! Ik las dit boek vorige week, en ik kon echt genieten van het regenachtige klimaat dat Vanessa beschrijft in haar boek #teamherfst ! Het einde van het verhaal voelt voor mij niet als af dus ik verheug me dan ook enorm op het vervolg van deze ‘North Ness inn’ serie! En ik bedoel, wie wilt nou niet verder lezen over een personage die zegt: ‘Beslissingstijd, Esme. Wat zouden Rapunzel, Jasmine en Ariël doen?’
Heb je zin in een momentje voor jezelf met een kop thee en een dekentje op de bank én een heerlijk boek! Ga dan Leef, lach, Loch lezen!

Recensie : 4

Titel: Leef, lach, loch
Auteur: Venessa Gerrits
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Ambo|Anthos