Lenna Wickes is in het jaar 1873 leerling bij Vaudeline D’Allaire. Vaudeline lost moorden op door seances te houden. Dit doet ze op de plekken waar de moorden zijn gepleegd, vandaar dat Lenna op allerlei plekken komt met Vaudeline. Lenna gelooft niet echt in geestverschijningen en de effecten tijdens seances, want ze heeft zelf nog niet eerder zo iets ervaren. Toch werkt zij als leerling van het medium, haar zus is namelijk vermoord en Lenna wil antwoorden hebben. 

Wanneer Vaudeline gevraagd wordt om naar Londen te komen om de moord op een oude vriend op te lossen, gaat Lenna mee als assistente. Eenmaal in Londen aangekomen komen zij terecht in een genootschap en raken zij steeds meer verstrikt in de rare gebruiken en mysteries van het genootschap. Ook is Lenna meer verbonden met haar zus dan ooit en dat schept verwarring en vraagt om doorzettingsvermogen. 

Net zoals het vorige boek van deze auteur is dit verhaal spannend en vlot geschreven. Je vliegt door het verhaal heen en door de opgebouwde spanning, is het met momenten een echte pageturner. Ondanks de seances en de opgeroepen geesten, vond ik dit boek niet eng, maar het had een beetje een detective vibe. 

Je leest dit verhaal vanuit meerdere perspectieven en door deze afwisseling zit het tempo er hoog in. Het is een goede keuze van deze auteur, want mede dankzij deze meerdere perspectieven en de spelingen met de tijd, worden vermoedens bevestigd en de spanning soms nog meer aangewakkerd.

Sommige verhaallijnen waren voor mij niet nodig geweest, maar ergens gaven deze verhaallijnen het verhaal wel weer meer body. 

Het is een roman die goed in elkaar steekt en ik zeer plezierig vond om te lezen.

Overall Rating: 3

Titel: Het geheime genootschap
Auteur: Sarah Penner
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Harpercollins