In dit boek leren we de 70-jarige Shirley kennen. Ze is weduwe en woont alleen. Ze heeft nog een dochter, haar zoon is overleden in zijn tijd bij de marine. Ze werkt als vrijwilliger bij de ziekenhuis-radio en op een dag ontdekt ze een ‘geheime’ frequentie. Het gekke van deze frequentie is, is dat ze het nieuws vermelden van de dag erna. Wanneer de dingen ook daadwerkelijk gebeuren en er zelfs doden vallen, gaat Shirley op onderzoek uit, want zij is de enige die de moorden kan stoppen. 

Het boek is verdeeld in 3 delen en het einde van deel 1 laat je in zoveel verwarring achter dat ik razendsnel verder wilde met deel 2 en daar ook echt door heen vloog. Het vorige boek dat ik van deze auteur las had ook wel een hoog ‘wtf-gehalte’ en dit boek ook, echter kon ik het in dit boek beter waarderen! 

Het boek is niet heel spannend, een ervaren thriller lezer zal er niet van wakker liggen, ik als niet zo’n getrainde thriller lezer vond het namelijk een prima spanning. Het is een boek waar je lekker lang en veel over kunt speculeren, ik ben meerdere keren geswitcht van hoofdverdachte, echt een boek dat leuk is om te lezen met een maatje en er over te kletsen. 

Ik vond het hoofdpersonage, Shirley, erg oud neergezet. Ja ze is op leeftijd, maar ze wordt zo overdreven oud en krakkemikkig neergezet dat het niet overeenkomt met de activiteiten die ze onderneemt. Vond ik erg jammer want een vrouw (of man) op leeftijd kan gewoon hartstikke fit zijn. Ook bleef de auteur maar hameren op haar gezondheid, op een gegeven moment dacht ik ja nu weet ik het wel. 

Er zitten wat plottwisten in die ik totaal niet zag aankomen en mij ook wel in verwarring achter lieten. De ene plottwist is wat realistischer dan de andere en dat maakt het boek niet altijd even geloofwaardig. Echter vond ik het toch een fijne read.

Recensie: 3

Titel: Halverwege morgen
Auteur: Chris Mcgeorge
Genre: Thriller & spanning
Uitgeverij: Luitingh – Sijthof