Achterflap:
Faye wordt als tienjarige door de ondoorgrondelijke Sean gered. Ze verklaart hem tot haar persoonlijke held. Als zij volwassen wordt, gaat ze op zoek naar zichzelf en de liefde. Maar staat haar vriendschap met Sean hierbij niet in de weg?
Sean heeft een moeilijke jeugd en alleen muziek houdt hem op de been. Dan komt de onhandige Faye in zijn leven en mede dankzij haar maakt hij zijn dromen waar. Maar durft hij ook te gaan voor wat hij het liefste wil in zijn leven?

Wat vond ik Faye & Sean een fijn duo! Vanaf moment 1, toen Sean, Faye redde, tot de laatste bladzijde, je voelt het hele boek door dat deze personages voor elkaar gemaakt zijn, juist op vriendschappelijk gebied! Faye doopt Sean om tot haar held, niet bewust dat zij zelf de held van Sean wordt… Marina werkt met tijdsprongen die ik soms wat groot vond, maar toen ik daar beter over na ging denken realiseerde ik mij dat dit vooral kwam omdat ik gewoon meer wilde weten en lezen! Het boek had van mij dus nog dikker mogen zijn! Het begin van het boek speelt zich af als Faye nog een jong meisje is en Sean hard werkt om een goede muzikant te worden! Je groeit mee met Faye tot een jonge vrouw, die lekker onhandig is en met Sean de rijzende popster! Die onhandigheid van Faye herkende ik zelf en vond ik dus heel leuk om te lezen. Zoals ik al schreef, je voelt de vriendschap en dat is heel mooi, zelf denk ik dat maar weinig mensen zo’n goede vriendschap hebben, en als je dit leest en je herkent dit bij jezelf denk ik dat het boek nog mooier is!! Daarnaast is het ook leuk lezen hoe Faye niet snapt waarom ze niet verliefd kan worden, ook hier vinkt Marina denk ik een stukje herkenbaarheid af voor veel lezers! Durven Faye en Sean beide te gaan voor zij het liefste willen in hun leven? Heb je zin in een leuke feelgood, met veel vriendschap en een hoog popster gehalte, ga dan ‘Faye en Sean’ lezen!

Recensie: 4

Titel: Faye en Sean
Auteur:
Marina Folkers
Genre: Feelgood

Uitgeverij: Z&K