In dit verhaal leren we Natasha, een jonge vrouw die gelooft in feiten en de wetenschap, haar familie zal vandaag nog uitgezet worden naar Jamaica, en Daniel kennen, een jonge man die wel gelooft in het lot maar zich voorbereidt op een toekomst waar hij niet gelukkig van wordt.
De twee leren elkaar kennen in een platenzaak en zullen toch nog op slag verliefd worden, toch niet op de dag dat Natasha uitgezet wordt?! Of toch wel….

Dit verhaal is een verhaal dat nog lang na spookt in je hoofd. Het zit vol mooie geschreven passages vol met verdriet, liefde en toch ook geluk. 

‘De zon is ook een ster, voor ons de belangrijkste die er is. Alleen dat al is een gedichtje of twee waard.’

Het boek is geschreven vanuit de perspectieven van Natasha en Daniel maar er komen ook anderen aan het woord. Ik was bang dat het rommelig zou worden maar de auteur heeft perfect aangevoeld hoe ze precies genoeg afwisseling in de perspectieven kan toepassen.

Het verhaal bevat gevatte momenten, grappige momenten, lieve momenten en natuurlijk verdrietige momenten, want uitgezet worden naar het land waar je vandaag komt waar je al jaren niet geweest bent, is voor Natasha natuurlijk verdrietig. 

‘Misschien dat Hij (of Zij – maar laten we eerlijk zijn. God is natuurlijk een man. Hoe verklaar je anders oorlogen, pandemieën en ochtenderecties?).’

Recensie: 4

Titel: De zon is ook een ster
Auteur: Nicola Yoon
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Querido Kinderboek